TÜYAP ADANA ULUSLARARASI TARIM FUARI REKOR SAYIDA KATILIMCI İLE 11. KEZ KAPILARINI AÇIYOR
Adana 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları; 10 bin 800 m² kapalı 24 bin 200 m²’si açık olmak üzere toplamda 35 bin m²’lik alanda 250 katılımcı firma ile açılıyor. Çukurova’nın tek uluslararası fuarı olma özelliği taşıyan Adana 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları, 8-12 Kasım tarihleri arasında tarım profesyonellerini bir araya getiriyor. İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Filistin, İsrail ve Ukrayna’dan alım heyetleri ağırlayacaklarını dile getiren TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; “Geniş ürün yelpazesinde açtığımız fuarlarımızda ziyaretçilerimiz, modern tarım ve bahçeciliğin ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojiye ulaşırken aynı zamanda yeni teknoloji ürünleri de yakından takip etme imkanı buluyor. 9 ülkeden yaklaşık 250 tarım profesyonelini ağırlayacağımız fuarlarımız, her geçen yıl büyük ivme kazanıyor” diye konuştu.Nil’den sonra Akdeniz’in en büyük deltası Çukurova Deltasında yer alan Adana, esas gelişimini tarım ürünlerinden ve tarıma dayalı sanayiden sağlıyor. Adana, pek çok ilden farklı olarak toplam yüzölçümünün yüzde 38’i ile tarım yapmaya müsait. Mevsim şartlarının da elverişli olması nedeniyle Adana, “Tarımın Başkenti” olarak anılıyor. Tarım sektörünün lokomotif kentlerinden biri olan Adana’da düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları da bölgede büyük ses getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından tarım firmalarını bir araya getiren Fuarlar, 8-12 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşiyor.
Fuara ilgilileri davet eden Alagöz; “Geçtiğimiz yıl uluslararası nitelik kazanan fuarımız 10.800m² kapalı, 24.200m² açık alan olmak üzere toplam 35.000m²’lik alanda ziyaretçilerini bekliyor. Tarım sektörü de ülke nüfusunun önemli bir bölümünü istihdam ettiriyor. Çukurova’da her 4 kişiden 1’i tarım sektöründe çalışıyor. Tarım sektörü; beslenme için zorunlu gıda maddelerini üretirken sanayi sektörüne girdi sağlayıp sanayi ürünleri için talep yaratarak ihracata ve ulusal gelire önemli katkıda bulunuyor. Fuarlarımız da yurt dışına ulaşma da önemli birer kapı olurken yeniye olan ihtiyacı da karşılıyor” dedi.
Hedef: 200 bin ziyaretçi
Ürün çeşidi bakımından Türkiye’nin en zengin bölgelerinin başında Çukurova’nın geldiğini belirten Alagöz; “Çukurova’nın bereketli topraklarında büyüyerek gelişen ve Tarım ve Sera Bahçe konusunda Çukurova’nın tek uluslararası etkinliği olma özelliğini taşıyan Fuarlarımız, her geçen yıl büyük bir ivme göstererek hem katılımcıları hem de ziyaretçileri memnun ediyor. Geçtiğimiz yıl 175 bini aşkın ziyaretçi ağırladığımız fuarlarımızda bu yılki hedefimiz ise 200 bin…” dedi.
Yurt içindeki ve yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerini 1 yıl boyunca aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Alagöz, fuarda bu yıl İran, Azerbaycan, Gürcistan, Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Filistin, İsrail ve Ukrayna’dan alım heyetleri ağırlayacaklarını dile getirdi. Geçen yıl 69 ilden ziyaretçi ağırladıklarını hatırlatan Alagöz, bu yıl Tüm Türkiye’den ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.
10 yılın rekoru kırılıyor
Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarlarının son 10 yılda ziyaretçi sayısını 3 kat arttırdığına dikkat çeken Alagöz, fuar anketlerini incelediklerinde ziyaretçilerin yüzde 96’sının fuarları tekrar ziyaret etmek istediklerini söyledi. Alagöz, ziyaretçilerin fuardan memnun olarak ayrılmanın yanı sıra yüzde 96’sının tekrar ziyaret etme talebinin olmasının ise kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Son 10 yılın katılımcı ve m² rekorunu da kırdıklarını belirten Alagöz, fuarların her geçen yıl büyük bir ivme kazandığına dikkat çekti.
Bugüne kadar Adana Tarım ve Sera- Bahçe Fuarlarını 1 milyon 500 bin kişi ziyaret ettiğini vurgulayan Alagöz, fuarlara 10 yılda yaklaşık 2 bin firmanın katıldığını sözlerine ekledi.
4 gün boyunca seminer
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde Fuarda, 4 gün boyunca çeşitli seminerler verilecek. Modern Sulama, Yerli Mısır Çeşitleri, Atatürk ve Tarım, Tarımda Kadın Eli, Akdeniz Meyvesineği ve Mücadelesi, Büyükbaş Hayvan Beslemesinde Yeni Metotlar ve Çukurova’da meyveciliğin geliştirilmesi hakkında alanında uzman kişilerce paneller düzenlenecek.
Bu yıl 7.si düzenlenecek olan Geleneksel Bal Yarışması ise 11 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından getirilecek olan ballar, jüri üyeleri tarafından tadılacak. Dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verilecek.
Adana 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları 8-12 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8 - 11 Kasım tarihlerinde 09:30-19:00 saatleri arasında 12 Kasım’da ise 09:30 ila 17:00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.